Teine episood

Taskuhääling

Kommenteeri
Räägime uuendustest seoses Mõtteainega, sööme juustukooki ning vestleme alkoholismist, numbritest, MMast ja Meryl Streepi Kuldgloobuste kõnest ning sõltuvustest.
Mõtteaine teises osas vaatame tagasi meie esimesele nädalale — kogutud tagasisidele ning seepeale tehtud täiendustele. Jorgen tõi Mathias-Erikule maitsvat juustukooki ning nädala avastuste rubriigis vestleme kööginippidest, alkoholismist ja numbritest.

MMA minutites nokime Meryl Streepi Kuldgloobuste kõne üle ning räägime vabavõitlusest ja jiu jitsust võõrale arusaadavas keeles. Selgitame, et miks see teema meile isiklikult südamelähedane on ning kuidas kõik sellest endale midagi leida võiksid.

Suure teemana võtame ette sõltuvused (aitäh soovituse eest, Mats!).

Viited:
Hoopis hiirtega tehtud uuring alkoholi mõjust hirmutavatele mälestustele:
https://www.sciencedaily.com/releases/2017/01/170110101628.htm

Mis on brasiilia jiu jitsu: https://www.youtube.com/watch?v=H6rxgZKj170

Megaboss New York Cheesecake Jorgeni moodi:
(26 cm diameetriga küpsetusvormi)
900 g toorjuustu
250 g hapukoort
200 g Digestive küpsiseid
100 g võid
4 muna
3 dessertlusikatäit jahu
0,5 sidrunit (mõistlik kui öko)
pruuni suhkrut
soola
vaniljesuhkrut

Protsess:
Põhi: Purusta küpsised (ise kasutan pudrunuia), sega sulavõiga. Pane koogivormi küpsetuspaber ning litsu segu sinna sisse. Küpseta seda põhja eelkuumutatud ahjus 160 kraadi juures 10 minutit.
Täidis: Mikserda toorjuust, lisa riivitud sidrunikoor (ca 2 teelusikatäit) ning sidrunimahla (ca 3 tl). Mikserda sisse jahu, munad, hapukoor, natuke soola ning maitse järgi suhkrut (see mass peaks olema nii mahus, kui magusat kooki sa tahad). Kindlasti kraabi vahepeal mikserit ja kausi seinu puhtaks, sest toorjuust kipub sinna kleepuma.
Kook ahju: Vala täidis põhja peale, lase tal paar korda lauale kukkuda, et mullid välja läheks ning pane eelkuumutatud ahju (210 kraadi) kümneks minutiks. Seejärel keera temperatuur 110 kraadi peale ning lase koogil küpseda veel 25 minutit. Seejärel lülita ahi välja ning jäta kook kaheks tunniks ahju järelvalmima.
Siis võta kook ahjust välja, lase toasoojas jahtuda ning siis veel külmkapis 7-8 tundi.
VALMIS!
Peale võib teha soolakaramellikastet: 150 ml pruuni suhkrut, 50 g võid, 150 ml vahukoort, 1 tl soola. Sulata pannil suhkur, lisa tükkideks lõigatud toasoe või, sega hoolega ja siis sega sisse vahukoor ja siis kähku pannilt ära jahtuma. See kui paks kaste täpselt tuleb skaalal “kõvad iirisekommid” kuni “ideaalne karamellikaste” on minu jaoks seni suht müstika :) Kogemata valminud kausikujulist iirisekomme on muidugi võimalik sulatada ja täiendava vahukoorega vedeldada. Natuke võib maitseks sisse panna veel soolakristalle. 


Lisa kommentaar

Email again: